top of page

Sistemske postavitve

Predstavitev

Sistemska postavitev je fenomenološka metoda

uravnovešanja energij v sistemih.

V vsakem sistemu, naj gre za družino, partnerski ali drug odnos, kolektiv, poslovno enoto itd., veljajo pravila, ob spoštovanju katerih se v sistemu vzpostavi red. Ko pa so ta pravila kršena, nastane v sistemu energijski nered, ki se na zunaj kaže v boleznih, prepirih, težkih okoliščinah, nerazumevanju, slabem poslovanju in tako naprej.

 

Z metodo sistemskih postavitev, ki jo je razvil Bert Hellinger, skušamo v sistemu znova vzpostaviti red in ravnovesje, ki se odrazita tudi v vsakdanjem življenju.

 

 

Ob energijskih terapijah, h katerim se pogosto zatečemo ob boleznih, nam terapevti mnogokrat povedo, da je bolezen posledica energijskega neravnovesja, ki ga je povzročil kateri od naših miselnih vzorcev ali prepričanj, katerega moramo, če želimo ozdraveti, rešiti na čustvenem, mentalnem ali duhovnem nivoju. Takrat smo po navadi dokaj izgubljeni, saj obstoječi vzorec težko zamenjamo z novim, takim, ki pripelje do ravnovesja in zdravja.

 

Po moji osebni izkušnji lahko zatrdim, da je metoda psistemske postavitve v takih trenutkih neprecenljiva pomoč pri razgrajevanju starih vzorcev in ustvarjanju novih - v skladu z redom ljubezni.Miša Šavor​

bottom of page